Zabrizs

Rendelési kód: 00280

Összetétel:

A Riso Lorenzo zabrizs elsősorban a hagyományos fehér rizsek helyettesítője és kiegészítője az egészséges és modern étkezésben. Az előállítási eljárás során alkalmazott egyedi technológia lehetővé teszi, hogy a Riso Lorenzo zabrizs konyhai felhasználásra készen kerüljön a fogyasztóhoz. A rizshez hasonló módon főzhető, nincs szükség semmiféle előáztatásra vagy előkezelésre.  A kifőtt Riso Lorenzo zabrizs megtartja a gabonára jellemző ízét, állagában „al dente”, vagyis főzéskor a szemek nem esnek szét.

Élettani hatása értékes rostanyagainak, a benne található vitaminoknak, olajoknak, magas magnézium és vas tartalmának köszönhető. A gabonafélék között az átlagosnál nagyobb a fehérje tartalma.

Kiválóan beilleszthető tej-, tojás-, laktóz-, és cukormentes diétába. Nyomokban glutént tartalmazhat.

Főzési tanácsainknál a gyártó által javasolt eredeti felhasználást, a Receptek között egyszerű és ízletes zabrizs ételek receptjeit találhatják.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 00280

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1485 kJ/355 kcal
Zsír: 4,5g
Amelyből telített zsírsavak: 0,9g
Szénhidrát: 71,1g
Amelyből cukrok: 0g
Rost: 8,9g
Fehérje: 13,4g
Só: 0g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

Elkészítési javaslat:

A kívánt mennyiségű zabrizst kétszeres mennyiségű vízben 20-22 perc alatt megfőzzük. A főzővízhez ízlés szerint sót teszünk. Főzés közben néhányszor megkeverjük, majd tálaljuk.

Elkészítési javaslat, fehér rizzsel:

A fent leírt módon elkészített zabrizst, kifőtt hosszúszemű fehér vagy jázmin rizzsel fele-fele arányban összekeverve tálaljuk. Fogyasztható köretként, zöldségekkel, rizottókhoz..

Receptek

Zabrizs felfújt

200 g zabrizst 2-3 evőkanál felhevített citromos olíva olajban megforgatunk, majd felöntjük 600 ml vaníliával és cukorral ízesített tejjel, 20-22 perc alatt megfőzzük. Amikor kissé kihűlt 3 tojás sárgáját és egy citrom reszelt héját belekeverünk, végül a tojások habbá vert fehérjéjét is hozzáadjuk. Tepsibe rakjuk és 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint gyümölcslekvárral, vaníliakrémmel, tejszínhabbal fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Gombás-cukkinis zabrizs rizottó

Egy bögrényi Riso Lorenzo zabrizst kétszeres mennyiségű sós vízben 20-22 perc alatt készre főzünk.

Egy közepes fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát apróra vágunk és olajon megfuttatjuk. Egy közepes cukkinit és 500g csiperkegombát megpucolunk és felkockázunk. Az olajon megpárolt hagymához adjuk a zöldségeket, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Néhány percig pároljuk, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. A zöldséges ragut a kifőtt Riso Lorenzo zabrizshez keverjük és melegen tálaljuk. Reszelt sajttal kínáljuk.

Jó étvágyat!