Pietro Coricelli

A Coricelliek szerint minden családnak megvan a maga története, mely felölel múltat, jelent és jövőt. Az ő történetük az olívabogyóval kezdődött és a mai napig is elsősorban az olívából előállított termékekről szól. A Coricelli család tagjait az egymás iránti szeretetükön és odafigyelésükön túl az olívaolajért való rajongásuk is összefűzi.

Coricelli története

A Coricelli extra szűz olívaolajok 1939-ben jelentek meg az olasz családok asztalain Spoletóban, Umbria tartomány szívében. Pietro Coricelli cégalapító az olíva iránti szenvedélyét gyermekeire és unokáira is áthagyományozta, csakúgy, mint a feldolgozáshoz szükséges tapasztalatokat és szaktudást.

A négy nemzedék óta rendkívül magas minőséget képviselő termékeikkel méltán lettek Európa egyik meghatározó olívaolajat előállító cége. A Pietro Coricelli olajok mára világszerte több mint 110 országban ismertek és keresettek.

A Pietro Coricelli céget az olasz családi vállalkozások hagyományainak megfelelően ma négy Coricelli testvér – Lorenzo, Marco, Antonio és Chiara – vezeti.

Itthon a kiváló minőségű Pietro Coricelli termékeket több mint tíz éve cégünk, a Mayer&Barna Kft. értékesíti, kizárólagos magyarországi forgalmazóként. A Coricelli cég fejlesztéseit követve, valamint a keresletnek megfelelően folyamatosan bővítjük árukészletünket, szélesítjük termékpalettánkat.
2018-ban a Coricelli cég kínálata új termékkörrel bővült: a modern kulináris trendeknek bio terményekből – tökmag, lenmag, avokádó, szezámmag, dió, pisztácia, chia, valamint kókusz – kinyert olajokkal igyekeznek megfelelni. Természetesen ezeket a rendkívül egészséges és változatos ízvilágú magolajokat is elhoztuk a hazai vásárlóknak. 

Olívaolajak

A lassú növésű, örökzöld és kifejezetten hosszú életű olajfa az emberiség egyik legősibb haszonnövénye, a Bibliában leggyakrabban emlegetett növény. Terméséből, az olajbogyóból állítják elő, préseléssel, sajtolással a zöldessárga színű, jellemző illatú, kellemes, lágy zamatú olajat.

Már az ókorban is úgy tartották, hogy a bor és a gabona mellett az olívaolaj az egyik legbecsesebb táplálék. De nem csupán élelmiszerként használták, hanem szépségápolásra, gyógyításra is. Homérosz „folyékony aranynak” nevezte ezt a kincset, és joggal. A ma emberének is rendkívül értékes tápláléka, szépítőszere, sőt gyógyszere. Erős antioxidáns, rendszeresen fogyasztva támogatja a szív és érrendszer, az agy egészségét, de az ízületekkel, csontokkal, a szemmel és a bőrrel is csodákat tesz.

A Coricelli család olajai nem csak az olíva egyedülálló hatóanyagait tartalmazzák, de minden cseppben benne van a család olíva iránt tanúsított szenvedélye és a minőség iránti elköteleződése is. Termékeik az olívaolajok legjavát képviselik. A Coricelli extra szűz olívaolajok úgy gazdagítják ételeinket, hogy közben egészségünket is hatékonyan támogatják. Az élet és az étel elixírje ez! 

Ízesített olívalolajok

Kulináris kalandozásra csábítjuk! A Coricelli ízesített olajok a húsoktól és halaktól kezdve a zöldségeken, salátákon át a desszertekig bezárólag minden étket új dimenzióba emelnek, de akár egy szelet kenyeret is fenséges fogássá változtatnak. A különböző fűszerekkel, illetve gyümölcsökkel és zöldségekkel ízesített olajok nemcsak ételeinknek adnak új karaktert, de egészségünkre is jótékony hatással vannak. Az olívaolaj egyedülálló hatóanyagait ugyanis tovább erősítik az ízesítéshez használt zöldségek, gyümölcsök értékes tápanyagai, a gyógynövénynek is számító fűszernövények hatóanyagai. 

A Coricelli család ízesített olajai nem közepes minőségű olajból, aromák felhasználásával készülnek. Minden olajuk, legyen az a fahéjas, a chilis, a mentás, a narancsos, a kurkumás vagy az egészen különleges szarvasgombás – hogy csak néhányat említsünk széles kínálatunkból – tiszta, nemes extra szűz olívaolajat és hagyományosan termesztett, kiváló minőségű, természetes ízesítőket tartalmaznak. Az alapanyagul használt olaj lágy, szelíd íze engedi érvényesülni a hozzáadott ízesítőanyagok sajátos karakterét.

Távolodjon el a hétköznapoktól minden nap, és vigyen extra ízt az Ön és szerettei életébe! 

Különleges olajok (Magolajok)

Múlt és jelen, hagyomány és innováció harmóniája – ez akár mottójául is szolgálhatna a több évtizede európai szinten is meghatározó Pietro Coricelli cégnek. Az elődök által létrehozott értékekre a mai napig tisztelettel és büszkeséggel tekintenek. Ugyanakkor minden igyekezetükkel azon vannak, hogy gyarapítsák a több mint nyolc évtized alatt felhalmozott szakmai tudást és tapasztalatot, hogy lépést tarthassanak a fejlődéssel, a változó igényekkel. Ennek jegyében, a modern kulináris trendeknek megfelelően 2018-ban különböző magolajok előállításába fogtak, így a termékpaletta bio terményekből – tökmag, lenmag, avokádó, szezámmag, dió, pisztácia, chia, valamint kókusz – kinyert olajokkal bővült. 

Ezek a hidegen préselt, magas minőséget képviselő, rendkívül értékes olajok nemcsak kulináris csemegének számítanak, de kozmetikai célokra is megfelelnek, sőt, komoly gyógyhatással is bírnak, megőrzik vagy visszaszerzik egészségünket.

Az már csak bónusz, hogy a legegyszerűbb ételeket is megbolondítják. Használatuk sokrétű, pékáruhoz, tésztákhoz, húsokhoz, salátákhoz, levesekhez, sőt, desszertekhez is kipróbálhatjuk a különböző magolajokat. Engedjük szabadjára a fantáziánkat és kápráztassuk el szeretteinket a magolajokkal készült különleges és izgalmas fogásokkal!
A Coricelli magolajok hideg sajtolással készülnek, így semmilyen értékes alkotóelem nem vész kárba. Adalékot, tartósítószert nem tartalmaznak.
Minden olajnak más az íze és az egészségre gyakorolt hatása, egy dologban azonban megegyeznek: minden cseppjük kincs! 

Ethnos

Pietro Coricelli az „ETHNOS” olajcsaláddal az ínyenceket célozza meg, azokat, akik minden érzékszervüket kényeztetnék a terített asztalnál. A tökéletes összhangba simuló illatok és ízek ihletet adnak, vágyakat keltenek, rábírnak arra, hogy átlépjük a megszokottság határait és elinduljunk a kalandokkal csábító ismeretlenbe.

A sajtolással nyert ETHNOS olajok megőrzik a bogyók minden értékét. A végeredmény merőben új és roppant izgalmas élményt, gazdag, kifinomult ízeket, komplex illatokat kínál azoknak, akik nem fordultak vissza a korábban át nem lépett határvonalnál.

Olyan ételekhez ajánljuk, ahol az olaj nem csupán összetevő, hanem főszereplő.

Balzsamecet

Bár nem tipikus alapanyaga a magyar konyhának, mégis, a hazai gasztroforradalom és a sztárséfek vezette népszerű főzős műsorok hatására mára nálunk is teret hódított. Az eredeti balzsamecet Modenához és a szomszédos Reggio Emilia tartományhoz köthető. Természetesen Pietro Coricelli kínálatában is a magas minőséget képviselő valódi balzsamecet található meg.

Sokan a borhoz hasonlítják, és nem csak a közös alapanyag, a szőlő miatt, hanem mert az évek múlásával – egyes nagy borokhoz hasonlóan – a valódi balzsamecet is mind nemesebbé válik. 

Íze igen komplex és intenzív, mégis lágy, már-már bársonyos. Saláták, rizottók, könnyű desszertek kellemes kiegészítője, használhatjuk krémek, öntetek készítésekor. Fagylaltra is csöpögtethetjük, de a gyümölcsöket is megbolondíthatjuk vele; a sárgadinnyéhez és az eperhez különösen jól illik ez a sűrű, fényes, csaknem fekete nedű. A balzsamecet az ételek ízét utánozhatatlanul élénkké és eredetivé varázsolja. És mivel antioxidánsokban gazdag szőlőből készül, így egészségünkre is jótékony hatással van. 

Érdemes a minőségi, valódi modenai balzsamecetet választani, annak magasabb ízanyag-koncentrációja, erősebb egészségvédő hatása miatt. Ebből elég mindössze néhány csepp ahhoz, hogy bármely étel újjászülessen. 

Coricelli termékeink között megtalálható a csodálatosan selymes állagú balzsamecet krém is, ami sokrétűen használható, hogy csak egy példát mondjunk: csokoládékrémek remek kiegészítője. 

Egy modenai közmondás szerint az étel balzsamecet nélkül olyan, mint egy nap napsütés nélkül. Mi csak egyetérteni tudunk velük!