1998 - 2002

A Pasta & Pasta Kft. története 1998-ban kezdődött. Ebben az évben alapította meg a Mayer & Barna Bt. a jelenlegi cégvezető korábbi cégtársával, és mindjárt a kezdetektől a Tomadini tészták kizárólagos magyarországi forgalmazója lett. 2006-ban egyrészt személyi változás, másrészt a mind jobban formálódó cégprofil hívta életre a névváltozást. Ekkortól utal cégnevünk az általunk forgalmazott fő termékeinkre.
Kezdetben nehéz dolga volt a cégnek a durum tészták népszerűsítésében, hiszen hazánkban hagyományosan a tojással készült tészták voltak kedveltek. Az egészségesebb táplálkozási szemlélet terjedésével, gyakorlatilag úttörőként, sikerült a kiváló minőségű olasz durum tésztákat megismertetni és megszerettetni a közétkeztetésben: nagykonyhák, kiskonyhák, éttermek.

2000

2000-re már felmértük, hogy a magyar piacon leginkább úgy tudunk versenyképesek maradni, ha minél többféle tésztaformátumot ajánlunk partnereinknek, vásárlóinknak. Büszkék vagyunk arra, hogy már a kezdeti időkben több mint 40 féle tésztaformátumot forgalmaztunk. Az olasz durum tészta mellett kiegészítő termékként paradicsom készítményeket is elkezdtünk forgalmazni, szintén kiváló, olasz minőségben. Ugyanebben az időszakban kezdtük bevezetni a teljes kiőrlésű durum, valamint speciális táplálkozási igényekhez alkalmazkodva a gluténmentes tésztáinkat is. Működésünket kezdettől fogva, mind a mai napig, az érvényben lévő élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelően végezzük. A kezdeti OÉTI laborvizsgálatok alapján nyilvántartásba vett Tomadini termékek minőségi megfelelőségéért mára mind az előállítás helyén, mind a cégünknél bevezetett teljes körű HACCP rendszer működtetése ad garanciát.

2002 - 2004

Bővülő partneri, viszonteladói körünk fejlődésével szükséges volt nagyobb, korszerűbb raktárhelységbe költöznünk. Itt az árufélék jobb áttekinthetősége és a tárolás optimalizálása érdekében többszintű polcrendszert alakítottunk ki – a termékcsoportok jobban szétválaszthatóbbá, komissiózhatóbbá váltak.
Ekkor ismét bővítettük a kiegészítő termékek listáját, ezúttal többféle rizs termékkel szélesítettük kínálatunkat. Olyan rizs termékekkel ismertettük meg az akkori gasztro piacot, amelyek ebben az időszakban még jóval kisebb mennyiségben és inkább az igényesebb „catering” vendéglátásban fogyasztott, különleges fajta rizseknek számítottak: távol-keleti basmati és jázmin rizs, valamint a Kaliforniában honos vadrizs.
A tészta és rizs eladások növekedése szükségszerűvé tette, hogy raktárunk alapterületét ismét növeljük. Ekkor értük el a ma is hasznos 850nm alapterületünket.

2005 – 2007

A nagykereskedelmi és felhasználói egységek pontosabb és nagyobb tömegű áruellátásához gépjármű parkunk és raktározási eszközeink fejlesztése következett.
2006-ban a Tomadini cég beindította másodvonalú termékcsaládjának gyártását, amelyet az olasz családi hagyományok erősítése érdekében Luigi Tomadini a leányáról (és egyben nagymamájáról) Lavinia-nak nevezett el. A Lavinia tészták, megnyerő ár-érték arányukkal azóta is színesítik termékpalettánkat.
2006 – 2007-ben országos szinten is elkezdtük megismertetni termékeinket. Kiváló minőségű termékeink több termékbemutatón is sikeresen szerepelt, így vidéki gasztronómiai kereskedéseken keresztül elindulhattak az országos szintű kiszállítások.
Még ebben az évben nevet és cégformát váltottunk.

2008-2012

A 2008-as évben számos új termékkel bővült kínálatunk. A szintén olasz és több évtizedes kereskedelmi múlttal rendelkező Pietro Coricelli márkának lettünk kizárólagos forgalmazói. A kezdetben forgalomba hozott Extra Szűz olíva és Pomace (Sansa) olíva olajok mellé hamar bővítettük kínálatunkat, az akkor még igazi különlegességeknek számító ízesített olajokkal.
Kezdeti célkitűzéseink 14 év távlatából sem változtak: ami minőség, az megfelelő idő és energia ráfordítással az is marad! A gasztronómiai változások és a fogyasztók tudatosabb táplálkozási szokásait tapasztalva újabb fejlesztési igények merültek fel a cég életében.

2013 – 2014

2013-ban komolyabb mértékű fejlesztés első lépéseként, korszerűbb, nagyobb alapterületű raktárba költöztünk a nagytarcsai iparterületen. A 300 palettás férőhelyre bővült raktárhelyiségben gördülékenyebbé, dinamikusabbá vált a komissiózás és a kiszállítás. A kiváló minőségű olasz durum Luigi Tomadini tészták, paradicsomkészítmények, olíva olajok mellett újabb, szintén kiváló minőségű termékekkel egészítettük ki kínálatunkat: teljes kiőrlésű, bio és töltött olasz durum tészták, valamint különböző lisztek színesítik választékunkat.

2015-2017

A modernebb raktárhelyre költözéssel egy időben elkezdtük megvalósítani korábban felmerült fejlesztési tervünket – saját rizs csomagoló üzemet terveztünk és hoztunk létre. A beruházással létrehoztuk saját rizs márkánkat, a Riso Lorenzo brandet. A brand elnevezése, olasz mintára, a cégtulajdonos egyik fiúgyermekének nevét viseli.

Nemcsak újabb munkahelyeket teremtettünk, hanem immár kiskereskedelmi, kisfogyasztói igényeknek is megfelelő kiszerelésű rizsek csomagolásával és értékesítésével is sikerült bővítenünk kínálatunkat. Távol-keleti és európai rizs kínálatunkban már több mint 10 fajta rizs szerepel. Alkalmazkodva a folyamatosan fejlődő és változó táplálkozási trendekhez és piaci igényekhez, a rizsek csomagolása mellett különböző étkezési magvak csomagolását is elindítottuk üzemünkben Cereale Lorenzo márkanév alatt

2019-2020

Úgy gondoltuk, hogy fogyasztóink, vásárlóink kényelmesebb és gyorsabb kiszolgálása érdekében szükségünk van a megújulásra. A megújulás jegyében nemcsak honlapunkon keresztül ismerkedhet meg termékeinkkel, hanem újonnan nyílt márkaboltunkban igazi olasz hangulatú környezetben, személyesen is találkozhat velünk és árucikkeinkkel.

Megújult honlapunkon érdekes információkat találhatnak a durum tészta előállításáról, a Tomadini vagy a Pietro Coricelli cég, valamint a Pasta & Pasta Kft történetéről.

Kérjük látogassanak el honlapunkra és Facebook oldalunkra.