Fekete Quinoa

Rendelési kód: 1087

Összetétel:

A quinoa, az inkák aranya, egy dél amerikai gluténmentes gabonaféle, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Az inkák nyelvén a Magok Anyját jelenti, és ennek megfelelően nagyon értékes is, az inkák szent ételnek tartották.

Tartalmaz B1, B2, C, E , magnézium, kalcium, foszfor, vas, cink.

Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segíti megelőzni az egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, kiváló gyulladáscsökkentő, lúgosító tulajdonsága miatt a méregtelenítő kúrákban is nagyon jól alkalmazható.

Zsírtartalma a gabonaféléknél jóval magasabb, és mivel főként telítetlen zsírsavakból áll, ezért fogyasztása hatékonyan csökkenti a szívbetegség kockázatát.

Élelmi rostokban is igen gazdag, ezért különösen javasolt a fogyasztása emésztési problémákkal küzdőknek, kismamák, keringési betegségekben szenvedők és fogyókúrázók számára is.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1087

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1539,75 kJ/ 368kcal
Zsír: 6,07g
Amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 64,16g
Amelyből cukrok: 2,22g
Rost: 7g
Fehérje: 14,12g
Só: 15mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

Fontos! – felhasználás előtt alaposan mossuk át jó meleg vízben, különben keserű maradhat. Van rajta egy természetes bevonó réteg, ami a víztől egy csúszós felületté válik, ezért egy rövid időre akár be is áztathatjuk, és egészen addig mossuk, amíg ez le nem jön róla.

Több fajta is létezik belőle, a legismertebb a fehér verzió, ami a legédesebb is.

Több féle felhasználási módja is van:

készíthetjük és használhatjuk úgy is mint a rizst, de úgy is mint a gabonákat: mosás után kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg, kb. 15-20 perc után lesz kész, mire az összes folyadékot elfőtte. Ha kissé megpirítjuk főzés előtt, ízletesebb lesz.

Receptek

Quinoa saláta rukkolás pestoval

  • 1 bögre cherry paradicsom
  • 2/3 bögre quinoa
  • 125 g mozzarella light
  • 1 leveses kanál olívaolaj
  • kevés só

Rukkolás pesto hozzávalói:

  • 30g rukkola
  • 35g reszelt parmezán
  • 25g fenyőmag
  • 50 ml olívaolaj
  • Gerezd fokhagyma
  • Kevés só

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A paradicsomot egy kicsit belemártjuk az olívaolajba, rápakoljuk őket a tepsire és enyhén megsózzuk őket. 10-15 percig sütjük őket, addig elkezdjük főzni a quinoát és hozzálátunk a pestohoz. A rukkolát alaposan megmossuk, száradni hagyjuk és minél kisebb darabkákra vágjuk. Összemixeljük a fokhagymával,  majd hozzáadjuk a diót és újra összemixeljük. A végén hozzáadjuk a parmezánt, a sót és az olívaolajat. Ezt követően a kész quinoát összekeverjük a pestoval (kb. 2 leveses kanál), paradicsommal és mozzarellával. Hozzáadhatunk babot és más zöldséget is.

Jó étvágyat!