Vörös Quinoa

Rendelési kód: 1088

Összetétel:

A quinoa, az inkák aranya, egy dél amerikai gluténmentes gabonaféle, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Az inkák nyelvén a Magok Anyját jelenti, és ennek megfelelően nagyon értékes is, az inkák szent ételnek tartották.

Zsírtartalma a gabonaféléknél jóval magasabb, és mivel főként telítetlen zsírsavakból áll, ezért fogyasztása hatékonyan csökkenti a szívbetegség kockázatát.

Élelmi rostokban is igen gazdag, ezért különösen javasolt a fogyasztása emésztési problémákkal küzdőknek, kismamák, keringési betegségekben szenvedők és fogyókúrázók számára is.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1088

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1539,75 kJ/ 368kcal
Zsír: 6,07g
Amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 64,16g
Amelyből cukrok: 2,22g
Rost: 7g
Fehérje: 14,12g
Só: 15mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

Fontos! – felhasználás előtt alaposan mossuk át jó meleg vízben, különben keserű maradhat. Van rajta egy természetes bevonó réteg, ami a víztől egy csúszós felületté válik, ezért egy rövid időre akár be is áztathatjuk, és egészen addig mossuk, amíg ez le nem jön róla.

Több fajta is létezik belőle, a legismertebb a fehér verzió, ami a legédesebb is.

Több féle felhasználási módja is van:

készíthetjük és használhatjuk úgy is mint a rizst, de úgy is mint a gabonákat: mosás után kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg, kb. 15-20 perc után lesz kész, mire az összes folyadékot elfőtte. Ha kissé megpirítjuk főzés előtt, ízletesebb lesz.

Receptek

Sós muffinok quinoaval

12 db muffinhoz szükséges:

  • 100 g sonka (legalább 85% hús)
  • 100 g 30 %-os sajt
  • 100 g quinoa
  • 100 g cukkini
  • 3 tojás
  • egy maréknyi petrezselyemzöld

Elkészítés:

A quinoát megfőzzük és a maradék vizet kiöntjük. A cukkinit és a sajtot egy vastag reszelőn lereszeljük, a sonkát és a petrezselymet apró darabokra vágjuk. Végül mindent, a tojásokkal együtt összekeverünk egy tálban. Muffin sütőformába öntjük és kb. 30 percen keresztül sütjük 200 fokon.