Balzsamecet

Rendelési kód: 5990

Összetétel:

A hagyományosan Modenához kapcsolódó balzsamecet a Pietro Coricelli kínálatban is megtalálható. A magyar háztartásokban is egyre jobban teret hódító ecet íze lágyabb, összetettebb a hétköznapi borecetekéhez képest. Saláták, rizottók, desszertek kellemes kiegészítője, használhatjuk krémek, öntetek készítésekor. A balzsamecettel készült ételek íze utánozhatatlanul élénkké és eredetivé válik.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 5990

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 204 kJ/49 kcal
Zsír: 0 g
Amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 11 g
Amelyből cukrok: 9 g
Rost: 0 g
Fehérje: 1 g
Só: 0 g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Receptek

Olasz csirkehúsos saláta

Hozzávalók 4 főre:

2 gerezd fokhagyma

Őrölt bors

1 kanál balzsamecet

10 dkg reszelt parmezán

2 szelet házi kenyér

150 ml olívaolaj

4 közepes fej (római) saláta

30 dkg grillezett csirkemell

 

Elkészítés:

A salátát leveleire szedjük, az egész leveleket megmossuk, megszárítjuk. A kenyér héját levágjuk, 1 cm széles csíkokra szeleteljük, majd kockákra aprítjuk. Fokhagymás olívaolajon a kenyérkockákat megpirítjuk. Az öntet elkészítésével folytatjuk: mixerbe tesszük a balzsamecetet, sót, borsot, és összekeverjük az apránként, részletekben hozzáadott olívaolajjal. A majonézhez hasonló állagú öntetet kell kapnunk. A salátát a következőképpen tálaljuk: alulra helyezzük a salátaleveleket, rászórjuk a pirított kenyérdarabokat, a parmezán reszeléket, valamint a felcsíkozott grillezett csirkemellet, és végül a balzsamecetes öntettel meglocsoljuk.