Barna rizs

Rendelési kód: 1011

Összetétel:

Kezdetben minden fehér rizs barna színű. A rizsszemek maghéjának lehántolásával keletkezik a barna rizs. További feldolgozás folyamán a csíra és a korparéteg eltávolításával a barna szemekből fehér rizst állítanak elő. A Lorenzo barna rizs hosszú szemű, tápértéke és rosttartalma magasabb, főzési ideje hosszabb, több vizet igényel a fehér változatokénál. Finom és népszerű rizsfajta, rendszeres fogyasztása hozzájárul az egészség megóvásához.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1011

Nettó súly: 1kg

Tápérték adatok
Energia: 1515Kj / 362kcal
Zsír: 2,7g
Amelyből telített zsírsavak: 0,9g
Szénhidrát: 76,2g
Amelyből cukrok:
Rost: 2,9g
Fehérje: 7,5g
Só: 0,15g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1:2 arányban a kívánt mennyiségű hosszú szemű rizshez vizet mérünk ki és felforraljuk.  A rizst olajon megpiríthatjuk, ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 20-22 percig főzzük. A tűzhelyről levéve, a kívánt puhaság eléréséig további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Receptek

Zöldséges barna rizs

Hozzávalók:

  • 30dkg Riso Lorenzo barna rizs
  • 20dkg sárgarépa
  • 20dkg zöldbab
  • Pietro Coricelli Extra szűz olívaolaj
  • közepes doboz csemegekukorica
  • só, bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

1:2 arányban 30dkg barna rizshez vizet mérünk ki és felforraljuk. Ízlés szerint a vízhez sót adunk. A kimért rizst olajon megpirítjuk és a forró vizet hozzáöntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 30-35 percig főzzük. A tűzhelyről levéve további 4-5 percig lefedve hagyjuk a kívánt puhaság eléréséig. 20 dkg kockázott sárgarépát és ugyanennyi zöldbabot egy mély serpenyőben 3 evőkanálnyi olívaolajon összeforgatjuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzáadunk- a leve nélkül- egy közepes doboz csemegekukoricát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szeletelt petrezselyemmel ízesítjük. Néhány percig a zöldségeket együtt pároljuk, majd hozzáadjuk az előzetesen elkészített barna rizst és az egészet jól átkeverjük. Sült húsok mellé kiváló köret.