Rendelési kód: 1057
Összetétel: A bulgur tört durum búza, ősi és nagyon egészséges gabonafajta. Elsősorban Közel-Keleten és Indiában része a mindennapos táplálkozásnak. Nálunk török rizsnek is nevezik és egyre jobban kedvelt a hazai fogyasztók körében is. A búzaszemeket hántolás után megpárolják, kiszárítják, majd durvára törik össze. A párolás miatt a bulgur elkészítése gyors és egyszerű. Rendkívül változatos köretek és egytálételek készíthetők belőle.
Szállítói cikkszám: 1057
Nettó súly:
| Tápérték adatok | |
|---|---|
| Energia: | 1432kj/342kcal |
| Zsír: | 1,3g |
| Amelyből telített zsírsavak: | 0,2g |
| Szénhidrát: | 76g |
| Amelyből cukrok: | |
| Rost: | 1,3g |
| Fehérje: | 12g |
| Só: | 0,17g |
Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható
Főzési tanácsok
A kívánt mennyiségű bulgurt kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, megkeverjük, ízlés szerint sót vagy egyéb fűszereket adunk hozzá. 7-10 percig állni hagyjuk. Salátákhoz, egytálételekhez kiváló alapanyag. Köretként pörköltök, szószos ételek mellé is kínálhatjuk. Olvassa el a Cereale Lorenzo Bulgur Receptjét is.