Bulgur

Rendelési kód: 1057

Összetétel: A bulgur tört durum búza, ősi és nagyon egészséges gabonafajta. Elsősorban Közel-Keleten és Indiában része a mindennapos táplálkozásnak. Nálunk török rizsnek is nevezik és egyre jobban kedvelt a hazai fogyasztók körében is. A búzaszemeket hántolás után megpárolják, kiszárítják, majd durvára törik össze. A párolás miatt a bulgur elkészítése gyors és egyszerű. Rendkívül változatos köretek és egytálételek készíthetők belőle.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1057

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1432kj/342kcal
Zsír: 1,3g
Amelyből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 76g
Amelyből cukrok:
Rost: 1,3g
Fehérje: 12g
Só: 0,17g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A kívánt mennyiségű bulgurt kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, megkeverjük, ízlés szerint sót vagy egyéb fűszereket adunk hozzá. 7-10 percig állni hagyjuk. Salátákhoz, egytálételekhez kiváló alapanyag. Köretként pörköltök, szószos ételek mellé is  kínálhatjuk. Olvassa el a Cereale Lorenzo Bulgur Receptjét is.

Receptek

Bulgur magyarosan

A Lorenzo Cereale bulgurt a csomagoláson leírt módon elkészítjük. A bulgur mennyiségéhez 2/3 arányban darált húst készítünk pörköltnek. Az elkészült pörköltöt összekeverjük a bulgurral és tűzálló tálba borítjuk. Ízlés szerint rakhatunk a ragu alá párolt, szeletelt zöldséget (cukkini, padlizsán, gomba). A tetejét paradicsomkarikákkal díszítjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Alacsony hőfokon sütőbe tesszük, amíg a sajt megolvad rajta.