Cannelloni

Rendelési kód: 2906

Összetétel:

Tipikusan olasz forma. Cső formája határozza meg felhasználását. Rakott tésztának ajánljuk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám:

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1489kJ / 351kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 72,0g
Amelyből cukrok: 3,5g
Rost: 3,0g
Fehérje: 12,0g
Só: <0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A cannellonikat előfőzés nélkül húsos, sajtos vagy zöldséges raguval töltjük. A megtöltött tésztát paradicsomos vagy besameles mártással leöntve sütőbe rakjuk. Főzési idő: 15-20 perc.

Receptek

Húsos Cannelloni

Hozzávalók 4 főre:

12 db cannelloni megtöltéséhez

  • 3 evőkanál olíva olaj
  • őrölt bors
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg darált marhahús
  • 5 dkg sonka (prosciutto crudo) darálva
  • 2 közepes tojás
  • 10 dkg kolbász – darálva
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg csirkehús

Besamel mártáshoz:

  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg liszt
  • 1,2 liter tej
  • Őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, sonkát, csirkehúst és kolbászt. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és levesszük a tűzről.

Hagyjuk kihűlni, ha esetleg túl durva, akkor mixerben összeaprítjuk. Hozzá adjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát és a parmezánt, jól összekeverjük. Egy aránylag száraz keveréket kapunk.

A paradicsomszószhoz a fokhagymát olajon felhevítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk és kb. 10-15 percig közepes lángon főzzük, végül a tűzről levesszük és hozzáadjuk a bazsalikomot. Közben elkészítjük a besamel mártást is.

Amikor minden kész, megtöltjük a tésztacsöveket egy kis habzsák segítségével. A tepsi aljára némi olíva olajat és kevés paradicsomszószt öntünk, erre helyezzük a megtöltött csöveket. A tetejére öntjük a besamel mártást és néhány kanállal a paradicsomszószból, majd megszórjuk parmezán sajttal. 180C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd 200C-on még 10 percig, hogy a teteje megpiruljon. A sütőből kivéve, tálalás előtt 10 percig pihentetjük.