Fehér Quinoa

Rendelési kód: 1089

Összetétel:

A quinoa, az inkák aranya, egy dél amerikai gluténmentes gabonaféle, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Az inkák nyelvén a Magok Anyját jelenti, és ennek megfelelően nagyon értékes is, az inkák szent ételnek tartották.

készíthetünk belőle egytálételeket, tálalhatjuk köretként, összekeverhetjük zöldségekkel akár wokban is. Jól passzol a hússal is, de rendkívüli tápértékének köszönhetően hús nélkül is legalább olyan gyakran készítik. Töltelékként is használhatjuk, de akár fasírt is készülhet belőle.

tehetjük levesekbe betétként, de készíthetünk akár hideg salátát is belőle.

készíthetjük kásaként is: főzzük meg ugyanúgy, mint a zabkását szokás tejben vagy vízben. Tehetünk még hozzá gyümölcsöket, joghurtot vagy mézet, de akár ezek kombinációját is.

rizshez hasonlóan desszertek elkészítéséhez is használhatjuk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1089

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1539,75 kJ/ 368kcal
Zsír: 6,07g
Amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 64,16g
Amelyből cukrok: 2,22g
Rost: 7g
Fehérje: 14,12g
Só: 15mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

Fontos! – felhasználás előtt alaposan mossuk át jó meleg vízben, különben keserű maradhat. Van rajta egy természetes bevonó réteg, ami a víztől egy csúszós felületté válik, ezért egy rövid időre akár be is áztathatjuk, és egészen addig mossuk, amíg ez le nem jön róla.

Több fajta is létezik belőle, a legismertebb a fehér verzió, ami a legédesebb is.

Több féle felhasználási módja is van:

készíthetjük és használhatjuk úgy is mint a rizst, de úgy is mint a gabonákat: mosás után kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg, kb. 15-20 perc után lesz kész, mire az összes folyadékot elfőtte. Ha kissé megpirítjuk főzés előtt, ízletesebb lesz.

Receptek

Quinoa sushi

2 tekercshez szükséges:

  • 2 nagy vagy 4 kisebb szárított alga
  • ½ bögre nyers quinoa
  • Répa, avokádó, uborka vagy cukkini
  • Lazac, sonka, sajt szeletelve (választható)

Elkészítés:

A quinoát megfőzzük és a felét rárakjuk az első tekercs lapjára. Ha sajtot, sonkát vagy lazacot szeretnétek használni, helyezzétek a lapra még a quinoa előtt. A tetejére rárakjuk a felvágott zöldséget (vékony, hosszú szeletek) ízlés szerint. A lapot összetekerjük. Próbálják meg minél feszesebbre tekerni a tekercset. Ezt követően fel kell vágni a tekercset egy éles késsel, amit előtte be kell vizezni. Szójaszósszal vagy wasabival tálalni.