Genovai Pestos krém

Rendelési kód: 1046

Összetétel: Napraforgó magolaj (40%), bazsalikom (31%), kesudió, sajt (ízesített sajt, Parmigiano Reggiano sajt), burgonyapehely, só, cukor, növényi rostok, fokhagyma, savanyúságot szabályozó anyag: tejsav Gluténmentes

A legelterjedtebb pesto fajta a genovia pesto. Az olaszok szerint csak mozsárban készíthető, a bazsalikom nem érintkezhet fémmel, mert akkor szénaíze lesz.

A pestót legtöbben mint tészta mártást ismerik, pedig felhasználása ennél sokkal több rétű. Húsokkal, salátákkal, zöldségekkel is remekül  párosítható.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám:

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1790kJ/434kcal
Zsír: 42g
Amelyből telített zsírsavak: 5,3g
Szénhidrát: 5,1g
Amelyből cukrok: 4,4g
Rost: 4,9g
Fehérje: 5,6g
Só: 2,9g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Receptek

Pestos Lasagne

Hozzávalók:

  • 25dkg lasagne lap
  • 20dkg pesto krém
  • 4dkg liszt
  • 4dkg vaj
  • 1dl tej
  • 10dkg parmezán
  • friss bazsalikom

A lasagne lapokat kifőzzük sós vízben.

Elkészítjük a besamel mártást, majd össze keverjük a pesto krémmel.

Egy vajjal kikent tűzálló tál aljába először teszünk egy keveset a pestós besamel mártásból, majd rátesszük a lasagne lapokat. Majd ismét mártás, egy kis parmezán sajt, és lasagne lapok. Így rétegezzük a lasagne-t egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és ha elkészült, melegen, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.