Hajdina

Rendelési kód: 1060

Összetétel:

A Cereale Lorenzo Hajdinát lisztes magja miatt, a köznapi használatban a gabonafélének említik, a köleshez hasonlóan szintén gluténmentes termény. Több évszázada ismert Európa-szerte, a lisztérzékenység “terjedésével” újra teret hódított magának a mindennapi étkezésben. Rendkívül értékes élelmiszer, ásványi anyag, fehérje és vitaminforrás.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1060

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1427kJ/341kcal
Zsír: 1,7g
Amelyből telített zsírsavak: 1,1g
Szénhidrát: 71,3g
Amelyből cukrok:
Rost:
Fehérje: 9,8g
Só: >0,15mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A hajdinát főzés előtt szűrőben átmossuk, majd 2,5-szeres mennyiségű vízben 20-30 perc alatt megfőzzük, ízlés szerint fűszerekkel gazdagíthatjuk. Kiváló étel köretként, levesnek.  Őrölve, liszt formában, más gabonákkal keverve desszertekhez is ajánljuk. A Cereale Lorenzo Hajdina csíráztatásra is alkalmas!

Receptek

Mustáros csirkemell hajdinával

Hozzávalók:

  • 20 dkg Cereale Lorenzo hántolt hajdina
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db pirospaprika
  • 2 ek mustár
  • 1 ek Pietro Coricelli Extra szűz olívaolaj 
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hajdinát a párolt rizzsel megegyezően elkészítjük. A hagymát és a kaliforniai paprikát nagyobb kockákra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk. A csirkemellet olívaolajon pirítjuk le, majd kevés vízzel felengedve pároljuk. Amikor már teljesen puha, hozzáadjuk a mustárt, és kissé összefőzzük. Tálaláskor a hajdinát a tányéron elterítjük, rákanalazzuk a mustáros csirkemellet szaftjával együtt, és a tetejére halmozzuk a pirított hagymát, paprikát.

Natúr szelet brokkolis Hajdinával

Hozzávalók:

  • 1 bögre Cereale Lorenzo Hajdina
  • víz
  • 1 db brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 9 db csirkemell filé
  • Pietro Coricelli Rizsolaj

Elkészítés: A Riso Lorenzo hajdinát alaposan megmossuk és egy éjszakára beáztatva hagyjuk. Másnap a brokkoli fejét leszedjük és sós vízben puhára főzzük. Az aprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a beáztatott hajdinát, ízlés szerint lehet sózni borsozni, lefedve egy kevés vízzel együtt pároljuk. Ha kész összekeverhetjük a megfőzött brokkolival. A húst ételízesítővel szórjuk meg ízlés szerint és kevés olajon megpirítjuk, kevés vízzel lefedve megpároljuk és tálalhatjuk a brokkolis hajdinával.