Hámozott, kockázott paradicsom

Rendelési kód: 962

Összetétel:

Az egyik legpraktikusabb Luigi Tomadini készítmény minden konyhába a hámozott, kockázott paradicsom. Ebben a paradicsomkészítményben benne van minden ami egy valódi paradicsomos ételhez kell, a zöldség leve és húsa is, annak valódi ízével és zamatával. A kockázott paradicsom rendkívül praktikus termék, hiszen a paradicsom darabolásával sem kell bíbelődni. Mindenfajta paradicsomos ételhez ajánljuk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 962

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 80 kJ/19 kcal
Zsír: 0,1 g
Amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 3 g
Amelyből cukrok: 0 g
Rost: 0,8 g
Fehérje: 1,1 g
Só: 0,1 g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Receptek

Olaszos rakott burgonya

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 20 dkg darált hús
  • 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoranna (vagy olasz fűszerkeverék)
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl meleg tej
  • reszelt parmezán
  • őrölt bors
  • olíva olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olíva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és kissé megpirítjuk. Ízlés szerint sót, borsot, zöldfűszereket adunk hozzá és jól összekeverjük. A paradicsomkonzervvel felöntve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A vajon a lisztet enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a meleg tejjel és addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk és reszelt parmezánt adunk hozzá. Az egészet a darált húshoz öntjük és összeforraljuk.

Egy jénai tálba rétegenként rakjuk a burgonyát és a darált húst. A tetejét burgonyával fedjük, amit néhány evőkanál paradicsomszósszal megkenünk, és reszelt sajttal megszórunk. Addig sütjük, amíg a tetején a sajt elkezd pirulni.