Hántolt árpa

Rendelési kód: 1066

Összetétel:

Az árpa ősi gabonaféle, az első háziasított gabonák közé tartozik. Évszázadokon keresztül hazánkban is a leggyakrabban fogyasztott gabonafélék egyike volt. Ma a reformkonyhák kedvelt alapanyaga. Élettani hatásai kiemelkedően pozitívak. Felhasználása igen széleskörű, takarmányként, söralapanyagnak, kenyérgabonának egyaránt termesztik.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1066

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1422kJ/348kcal
Zsír: 1,5g
Amelyből telített zsírsavak: 0,0g
Szénhidrát: 69g
Amelyből cukrok:
Rost:
Fehérje: 12,7g
Só: 0,04mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A Cereale Lorenzo Árpát főzés előtt ajánlott néhány órára beáztatni, ezzel a főzési ideje lerövidül. A kívánt mennyiségben beáztatott árpát szűrőben átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben 10-20 perc alatt puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük. Kásának, levesbetétnek, köretnek, főzelékek gazdagításához, fasírtok alapanyagához ajánljuk.

Receptek

Lecsós árpa

Hozzávalók:

  • 20 dkg Cereale Lorenzo árpa
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 12 dl víz
  • leveskocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • Pietro Coricelli Szőlőmagolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika

Elkészítés:

A vizet összefőzzük a leveskockával és félretesszük. A zöldségeket felkockázzuk, majd a hagymát megdinszteljük az olajon. Megszórjuk pirospaprikával és sóval, majd hozzáadjuk az árpát, a többi zöldséget és a leves felét. Lefedve 25 percig főzzük és néha megkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék leves és még 15 percig főzzük.