Hántolt köles

Rendelési kód: 1059

Összetétel:

A köles az egyik legrégibb termesztésű gabona, Kínából származik. Lényegében nem tartozik a gabonafélék családjába, nem tartalmaz glutént, de magvukat hasonlóan a gabonafélékhez hántolva vagy őrölve használjuk. A köles élettani hatásai rendkívüliek. Magas rosttartalma és könnyű emészthetősége mellett gomba- és baktériumölő tulajdonságú, lúgosító hatású.  Szinte minden megtalálható benne, amire a szervezetünknek szüksége van – szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok.  A Cereale Lorenzo Köles rendszeres fogyasztását ajánljuk!

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1059

Nettó súly: 1 kg

Tápérték adatok
Energia: 1464kJ/350kcal
Zsír: 3,9g
Amelyből telített zsírsavak: 1,2g
Szénhidrát: 68,8g
Amelyből cukrok:
Rost:
Fehérje: 9,5g
Só: 0,15mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A kívánt mennyiségű Cereale Lorenzo kölest főzés előtt szűrőben átmossuk, majd háromszoros folyadékmennyiséggel feltesszük főni. Egy bögre köleshez három bögre vizet vagy egyéb folyadékot (tejet, rizstejet, stb.) mérünk ki. 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd tetszés szerint ízesítjük.  Kiválóan alkalmas édességekhez és rakott ételekhez is.

Receptek

Köles felfújt

Hozzávalók:

  • 1 bögre Cereale Lorenzo hántolt köles
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • tej

Elkészítés:

A Cereale Lorenzo kölest 10-15 percig puhára pároljuk 1:3 arányban a tejjel és a hozzáadott vaníliás cukorral. A tojás habját keményre verjük és a sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük őket a tejbekölessel. A keveréket tepsibe öntjük és 25 perc alatt megsütjük. Különböző ízű lekvárral tálalhatjuk.

Olaszos Köles

Hozzávalók:

  • 1 bögre Cereale Lorenzo köles
  • 20 dkg spenót
  • víz
  • 5 db szárított paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Pietro Coricelli Extraszűz olívaolaj
  • só,bors

Elkészítés:

A Riso Lorenzo Hántolt kölest alaposan átmossuk, majd 1:3 arányban vizet adunk hozzá és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Felhasználásig félre tesszük. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a kockázott hagymát, a csíkozott aszalt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és az összetépkedett spenótot, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A pirított zöldségekkel összekeverjük a párolt kölest és további 1-2 percig eggyütt főzzük. A tálaláshoz használhatunk reszelt parmezánt ízesítésként.