Hosszú szemű rizs A minőségű

Rendelési kód: 1024

Összetétel:

A fehér rizs fajták között Európában az egyik legismertebb és legkedveltebb változat. Felhasználása szerint főként köretként készítik húsos vagy zöldséges ételek, pörköltök mellé. A hosszú szemű rizs jellemzője, hogy főzéskor nem tapad, pergős marad. A Lorenzo termékek között származási hely szerint Olaszországban és Kambodzsában termesztett változatokat kínálunk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1024

Nettó súly: 1kg

Tápérték adatok
Energia: 1507Kj / 360kcal
Zsír: 0,6g
Amelyből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 77,9g
Amelyből cukrok: 0g
Rost:
Fehérje: 6,6g
Só: 0,1g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1:2 arányban a kívánt mennyiségű hosszú szemű rizshez vizet mérünk ki és felforraljuk.  A rizst olajon megpiríthatjuk, ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 10-12 percig főzzük. A tűzhelyről levéve, a kívánt puhaság eléréséig további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Receptek

Rizi-bizi

Hozzávalók:

  • Riso Lorenzo hosszúszemű rizs
  • vöröshagyma
  • zöldborsó
  • só, bors
  • cukor
  • petrezselyem
  • vaj

Elkészítés:

1:2 arányban a kívánt mennyiségű Riso Lorenzo hosszúszemű rizshez vizet mérünk ki és felforraljuk, majd az olajon megpirított rizshez hozzáöntjük. Röviden megkeverjük és lassú tűzön 12-14 percig főzzük. A tűzhelyről levéve további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk a kívánt puhaság eléréséig. Közben  az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sót, borsot, cukrot adunk hozzá és puhára pároljuk. Az elkészített zöldborsót szeletelt petrezselyemmel és egy kevés vajjal a kifőzött rizshez lazán hozzákeverjük.

Hideg tejszínes gyümölcsrizs

Hozzávalók:

  • 18dkg Riso Lorenzo hosszúszemű rizs
  • 20dkg bogyós gyümölcs ízlés szerint
  • 12dkg cukor
  • tej
  • 3dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 ek vaníliás porcukor

Elkészítés:

A rizs másfélszeres mennyiségű forró vízben főzzük, ha felvette a folyadékot felöntjük két és félszeres mennyiségű tejjel, és lassú tűzön puhára főzzük. Belekeverjük a cukrot és hidegre hűtjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejberizst és a gyümölcsöket. Tálalhatjuk kehelyben, gyümölcsökkel díszítve.