Jázmin rizs

Rendelési kód: 1006

Összetétel:

Az ázsiai aromás rizsek közé tartozik a Sen Kra Oub rizsfajta. Ennek a fajtának a szemmérete, illata, textúrája az eredeti Jázmin típussal közel azonos. A Lorenzo válogatásban megtalálható, minőségben a Prémium után következő illatos jázmin rizs Kambodzsában termelt, polírozott, hosszú szemű rizs típus.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1006

Nettó súly: 1kg

Tápérték adatok
Energia: 1456Kj / 349kcal
Zsír: 0,7g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 78,5g
Amelyből cukrok: 0,0g
Rost: 1,3g
Fehérje: 7g
Só: 0,15g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1:1,8 arányban a kívánt mennyiségű Jázmin rizshez vizet mérünk ki.  A rizst olajon megpiríthatjuk, ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 12-14 percig főzzük. A tűzhelyről levéve, a kívánt puhaság eléréséig további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk. Zöldséges és húsos feltétek mellé is ajánljuk.

Receptek

Gombás rizs

Hozzávalók:

  • 25 dkg Riso Lorenzo jázmin rizs
  • 6-8 szem csiperkegomba
  • olíva olaj
  • só, bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

1:2 arányban 25 dkg jázmin rizshez vizet mérünk és felforraljuk, majd az olajon megpirított rizshez hozzáöntjük. Röviden megkeverjük és lassú tűzön 12-14 percig főzzük. A tűzhelyről levéve további4-5 percig fedő alatt hagyjuk a kívánt puhaság eléréséig. További felhasználásig langyosan tartjuk. 6-8 szem csiperkegombát megtisztítunk és serpenyőben 2-3 evőkanál olíva olajon, addig párolunk, amíg a kiengedett lé jó részt elpárolog. Sóval, borssal, szeletelt petrezselyemmel ízesítjük és a megfőzött jázmin rizshez keverjük.