Kerekszemű desszert rizs

Rendelési kód: 1052

Összetétel:

A kerekszemű rizs fajták általában puhábbra főnek, s hajlamosak az összetapadásra, ezáltal ezeket könnyebb pálcikával enni. Rizs szemei gömbölyűek, belül puhák, főzéskor sok keményítő fő ki belőlük, így ragadóssá válnak. Rizs alapú süteményekhez, tejberizshez kiváló, de tökéletes a spanyol paella elkészítéséhez is.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1052

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1510kJ/361kcal
Zsír: 0,8g
Amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 78g
Amelyből cukrok:
Rost:
Fehérje: 7,4g
Só: 0g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A Riso Lorenzo kerekszemű/desszert rizst használhatjuk a tejberizs főzéséhez.

A tejberizst lassú tűzön, a folyadékot többször pótolva kell puhára főzni kb. 20 perc alatt készül el. Első lépésben ilyenkor is takarékon forraljuk fel, hogy ne fusson ki!

Vannak, akik a rizst csak tejben főzik, esetleg kókuszvizet adnak hozzá. Titkos tippünk: a rizs könnyebben magába szívja a tejet, ha forró vízben előfőzöd.

A kész tejberizst lefedve pihentesd pár percet, hogy még jobban megdagadjon.

Receptek

Rizsfánk

Hozzávalók:

  • 15 dkg Riso Lorenzo kerekszemű rizs
  • 12 dkg porcukor
  • tej
  • 2 tojás
  • 2 ek rétesliszt
  • 1 ek rum
  • 1,5 dl Pietro Coricelli Rizsolaj

Csokoládémártáshoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek rum

Elkészítés:

A rizst másfélszeres mennyiségű vízben főzzük, majd sózzuk, és ha felvette a folyadékot felöntjük kétszeres mennyiségű tejjel és lassú tűzön készre főzzük. Belekeverjük a cukrot és langyosra hűtjük. Egyesével belekeverjük a tojásokat és a lisztet. Egy serpenyőbe evőkanállal rizshalmokat teszünk és ellapítjul őket. Mind két oldalukat pirosra sütjük. A csokoládémártáshoz egy tálkába tördelt étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és rumot ízlés szerint. Még 2 percet főzzük. Tálalhatjuk a rizsfánkokat a csokoládémártással felöntve.