Kuszkusz

Rendelési kód: 1058

Összetétel: A Cereale Lorenzo kuszkusz gríz állagúra darált durumbúzából készült, formáját tekintve magra emlékeztető étkezési alapanyag. Hagyományosan az észak-afrikai konyha egyik legfontosabb árucikke. A kuszkusz gyártása során a durvára őrölt durum búzához vizet adnak, különböző méretű golyócskákat formálnak, gőzöléssel előfőzik majd megszárítják. A kuszkusz egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sokoldalúan variálható alapanyag. Sós és édes ételekhez is ajánljuk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1058

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1573kj/376kcal
Zsír: 0,64g
Amelyből telített zsírsavak: 0,12g
Szénhidrát: 77,43g
Amelyből cukrok: 0g
Rost: 5,0g
Fehérje: 12,76g
Só: 0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A kívánt mennyiségű kuszkuszt ugyanannyi forró vízzel leöntjük. Lefedve 5-10 percig állni hagyjuk, amíg a kuszkusz szemek megpuhulnak. Ízlés szerint fűszerezett párolt zöldségekhez vagy húsokhoz keverjük. Édesen elkészítve desszertek alapanyagának is ajánljuk.

Receptek

Csirkés-kuszkuszos egytálétel

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 db közepes csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db közepes sárgarépa
  • ½ bögre zöldborsó
  • rizsolaj
  • só, bors, majoranna, petrezselyem

Elkészítés:

A kuszkuszt hőálló tálba tesszük és 1 bögre forró vízzel leöntjük. Lefedve állni hagyjuk. Közben a csirkemellet felkockázzuk, a zöldségeket megpucoljuk, szintén kockákra vágjuk. A felhevített rizsolajban a csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is pirítjuk néhány percig, ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. Felöntjük 1-2 dl vízzel és kb. 10percig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz, ekkor hozzáadjuk a tejszínt is és további néhány percig főzzük. Végül az elkészült kuszkuszt a raguval összekeverjük és tálaljuk.