Étkezési lencse

Rendelési kód: 1036

Összetétel:

Régi kultúrnövény, Közel-Keleten és Indiában közel 50 fajtája is ismert. A hazánkban kedvelt hüvelyeseknél (bab, borsó) könnyebben emészthető, egyéb kiváló élettani hatásai miatt is javasolt az egészséges és változatos étrendhez.

Hazánkban leginkább levesnek vagy főzeléknek készítik, valójában számtalan elkészítési módja ismert és nagyon sokféle ételhez használható.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1036

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1478kJ/353kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,16g
Szénhidrát: 60g
Amelyből cukrok: 2,0g
Rost: 30,5g
Fehérje: 25,8g
Só: 0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A Cereale Lorenzo Étkezési lencse a jól ismert lencselevesen és főzeléken túl számos ételhez, sokféle módon elkészíthető. Salátákhoz, köretekhez, krémekhez is ajánljuk, bátran használjunk hozzá fűszereket, kiegészítő ízeket – rozmaringot, zsályát, római köményt, koriandert.

Receptek

Lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg Cereale Lorenzo lencse
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 350 g tejföl
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 db babérlevél
  • 6 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek almaecet
  • só, bors

Elkészítés:

Cereale Lorenzo lencsét feltesszük főni és hozzáadjuk a babérleveleket, a szegfűszeget, a sót és a borsot. Az öntethez egy tálba tesszük a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a mustárt, és a fokhagymát, majd összekeverjük és sózzuk borsozzuk. A lila hagymát és a szalonnát felkockázzuk és belekeverjük az öntetbe. A megfőtt lencséhez hozzáadjuk az öntetet, majd pihenni tesszük a hűtőbe pár órára.