Penne Rigate

Rendelési kód: 74

Összetétel:

Köret tészta. A penne típusú formának egy nagyobb méretű változata. Hagyományosan bordázott felületű kedvelt köret forma. Zöldséges és szószos salátákhoz is ajánljuk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 001 74

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1489kJ / 351kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 72,0g
Amelyből cukrok: 3,5g
Rost: 3,0g
Fehérje: 12,0g
Só: <0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 10 perc. Al dente.

Receptek

Vargánya gombás Penne

Hozzávalók 4 főre:

  • csokor petrezselyem
  • fél pohár olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg vargánya gomba
  • 40 dkg pennette tészta
  • 12 dkg füstölt bacon
  • 30 dkg hámozott paradicsom vagy cseresznyeparadicsom
  • 4 dkg magozott fekete olívabogyó

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk (lesúroljuk és nedves ruhával ledörzsöljük), majd vékony szeletekre vágjuk. A füstölt bacon szalonnát csíkokra vágjuk, közben a paradicsomot negyedekre és az olívabogyót karikákra felszeleteljük. Eközben sós vizet forralunk. Egy serpenyőben a bacont megfuttatjuk, e közben egy másik serpenyőben megfonnyasztott hagymához adjuk a gombát, pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a bacont is. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és olívabogyót. Addig főzzük, amíg a paradicsom megpárolódik. A felforralt sós vízben kifőzzük a tésztát. A szószt 5-10 percig főzzük, ha szükséges a tészta főző vízéből hozzáadunk. Ha elkészült apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Végül a kifőtt tésztával az egészet jól elkeverjük. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.