Pennette rigate

Rendelési kód: 73

Összetétel:

Köret tészta.  Világszerte az egyik legismertebb olasz forma, rendkívül sokféle és változatos elkészítési módja ismert. Bordázott felületű. Ennek a formának érdemes az olasz nevét is megjegyezni, hiszen számos külföldi országban ismerik és megértik. Szószokhoz, tésztasalátákhoz ajánljuk.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 001 73

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1489kJ / 351kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 72,0g
Amelyből cukrok: 3,5g
Rost: 3,0g
Fehérje: 12,0g
Só: <0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 12 perc. Al dente.

Receptek

Vodkás Penne tészta lazaccal

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 dkg vaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 40 dkg PENNETTE RIGATE tészta
  • 1 kanál sűrített paradicsom
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 kiskanál metélőhagyma (fűszer)
  • 1 db mogyoróhagyma
  • ½ pohár száraz vodka

 

Elkészítés:

A mogyoróhagymát finomra aprítjuk és vajon megfonnyasztjuk; A füstölt lazacszeleteket vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a mogyoróhagymához, majd az egészet leöntjük a vodkával és összepároljuk;

A paradicsomot negyedekre vágjuk, összeforgatjuk a lazaccal, hozzá a sűrített paradicsomot és végül a tejszínt. Levesszük a tűzről és megszórjuk a metélőhagymával.

A penne tésztát “fogkeményre” főzzük és a kész szószhoz keverjük!