Pörkölt hajdina

Rendelési kód: 1061

Összetétel:

A Cereale Lorenzo Pörkölt Hajdina a natúr hajdina termékünk változata. Étkezési tulajdonságai hasonlóak a natúr változatához. A pörkölés diós jellegű ízt ad az ételnek.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1061

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1427kJ/kcal
Zsír: 3,4g
Amelyből telített zsírsavak: 0,74g
Szénhidrát: 71,3g
Amelyből cukrok: 0,0g
Rost: 10g
Fehérje: 13,2g
Só: 0,0g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A natúr hajdinához hasonlóan készíthetjük.  A kívánt mennyiségű pörkölt hajdinát megmossuk és 2,5 mennyiségű vízben / alaplében 20-30 perc alatt puhára főzzük. Minden olyan ételhez ajánljuk, amelyben köretként rizst használunk!

Receptek

Pörkölt hajdina egytálétel

Hozzávalók:

  • 3 pohár Cereale Lorenzo pörkölt hajdina
  • Pietro Coricelli rizsolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zeller gyökér
  • 1 citrom leve
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 4 1/2 pohár víz
  • 4 ek petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat, és az apróra vágott hagymát átlátszóra sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát, sárgarépát, zellert, petrezselyemgyökeret és a hajdinát. Keverés mellett 3 percig sütjük. Hozzáöntjük a vizet és felforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Lefedjük az edényt és alacsony lángon még 15 percig főzzük. Leöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, citromlevet, és összekeverjük.