Rizotto rizs

Rendelési kód: 1000

Összetétel:

A Lorenzo termékpalettán szereplő rizottó rizs rövid szemű, fehér, olasz Arborio rizsfajta. Magas keményítőtartalma miatt főzéskor krémes állagúvá válik. Jól kiemeli az egyéb összetevők ízeit. A valódi olasz rizottók kiváló alapanyaga.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1000

Nettó súly: 1kg

Tápérték adatok
Energia: 1582Kj/378kcal
Zsír: 0,1g
Amelyből telített zsírsavak: 0,0g
Szénhidrát: 74,9g
Amelyből cukrok: 0,0g
Rost:
Fehérje: 7,1g
Só: <0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1:2 arányban a kívánt mennyiségű rizottó rizshez vizet mérünk ki. A rizst ízlés szerint sózzuk, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 15-18 percig főzzük. A megfőtt rizst szószos ragukhoz keverve ízletes egytálételt kapunk.

Receptek

Olaszos rizottó

Hozzávalók:

  • 20 dkg Riso Lorenzo rizottó rizs
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg parmezán
  • 9 dl csirke alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és 3 dkg vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a Riso Lorenzo rizottó rizst, amivel tovább pirítjuk. A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük. A húslevest lassan adagolva hozzáöntjük a borral együtt. Addig főzzük amíg a rizs sűrű szaftos nem lesz. A tűzről levéve hozzáadjuk a maradék vajat és a parmezánt, ekeverjük, és tálalhatjuk is.