Rendelési kód: 1067
Összetétel:
A sárgaborsót zöldborsóból állítják elő hántolással, szárítással. Az előállítási folyamat során a legvékonyabb héjától is megfosztják a borsószemeket, így a kerek szemek két félre esnek szét. Nálunk ezért feles borsónak is nevezik. A magyar konyhában kedvelt alapanyag. A Cereale Lorenzo sárgaborsót köretnek, salátának, levesnek ajánljuk.
Szállítói cikkszám: 1067
Nettó súly:
Tápérték adatok | |
---|---|
Energia: | 1427kj/341kcal |
Zsír: | 1,5g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,5g |
Szénhidrát: | 63,0g |
Amelyből cukrok: | |
Rost: | |
Fehérje: | 19,0g |
Só: | 0,15g |
Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható
Főzési tanácsok
A sárgaborsót áztatással puhítsuk elő. Lehetőleg egy éjszakát álljon hideg vízben. Szűrjük le, majd friss vízzel felöntve, ízlés szerint fűszerezve 15-20 percig főzzük. Rántással tovább sűríthetjük. Bármilyen sült vagy szaftos húshoz kínálhatjuk. A világ minden táján ismerik és használják, így számos fűszerezési és felhasználási módja lehetséges.