Spaghetti

Rendelési kód: 05

Összetétel:

Hagyományos olasz forma. Paradicsomos bolognai vagy tejszínes carbonara szósszal olaszos, egyéb feltétekkel változatos ízű rakott tésztának ajánljuk!

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 001 05

Nettó súly: 500g

Tápérték adatok
Energia: 1489kJ / 351kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 72,0g
Amelyből cukrok: 3,5g
Rost: 3,0g
Fehérje: 12,0g
Só: <0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 7 perc. Al dente.

Receptek

Sült paprikakrémes spaghetti szafaládéval

Hozzávalók 4 főre:

Paprikakrémhez

  • 6-8 db étkezési paprika
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 1fej lilahagyma
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál balzsamecet

Spaghettihez

  • 30 dkg spaghetti
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 pár szafaládé

Elkészítés:

A mártáshoz a paprikákat megmossuk és sütőben puhára sütjük. A sütőből kivéve, melegen letakarjuk, majd néhány perc múlva lehúzzuk a paprikák héját. A paprikák húsát a kockára vágott lilahagymával, fokhagymával, valamint ízlés szerint sóval, borssal, (bot mixerrel) pépesre keverjük. Néhány csepp balzsamecetet is keverhetünk hozzá.

A spaghettit a leírás szerint megfőzzük. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és olíva olajban a kockára vágott szafaládéval kissé megpirítjuk. Amikor a hús kissé megpörkösödött, hozzáadjuk a paprikakrémet és az egészet a spaghettihez keverjük.