Sushi rizs

Rendelési kód: 1089

Összetétel: Az araldo sushi rizs egy speciális kerekszemű rizsfajta. A sushi rizsnek nem csak a fajtája különleges, hanem az előkészítése is, gondosan válogatják, hogy a törtszem aránya minimális legyen. Víz sugaras polírozással készítik elő a rizsszemeket, emiatt nem kell átmosni többször. A sushi rizs íze semleges, kitűnően átadja a nyers falatkák ízét. Alkalmas még levesek (minestrone), édességek, desszertek készítésére is.    

1,6-1,8 a víz-rizs aránya. Kissé tapadós, ragadós terméket kapunk. Tipikus sushi rizs állag.

Főzési ideje kb. 15 perc a kiválasztott étel típusától függően.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1089

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1570 kJ/ 375 kcal
Zsír: 0,50g
Amelyből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 91,7g
Amelyből cukrok: 0,2g
Rost: 0,30g
Fehérje: 8,1g
Só: 0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1,6-1,8 a víz-rizs aránya. Kissé tapadós, ragadós terméket kapunk. Tipikus sushi rizs állag.

Főzési ideje kb. 15 perc a kiválasztott étel típusától függően.

Receptek

Lazacos nigiri

  • 5dkg lazac
  • 10 dkg sushi rizs
  • 2 teáskanál rizsecet (elhagyható, de finom)
  • 2 dl víz

Elkészítés

  1. 1-1,5 dl-ig töltsünk meg egy 3 decis poharat rizzsel, ebből lesz kb. 10 db nigiri.
  2. A rizst 1,6-1,8 vízzel megfőzzük, az utolsó pár percben hozzákeverjük a rizsecetet.
  3. Megvárjuk, míg kihűl a rizs, mert kézzel fogjuk formázni.
  4. Ha már nem forró, megformázzuk a nigiriket, jól nyomjuk össze őket, hogy a maradék folyadék is kiszivárogjon belőle.
  5. Ráterítjük a lazacot.
  6. Wasabi tormával és szójaszósszal is tálalhatjuk.