Tortiglioni

Rendelési kód: 59

Összetétel:

Köret tészta. Mérete, csöves formája és bordázott felülete miatt az egyik legkedveltebb forma a tészta hazájában. Mártásokhoz, raguk mellé és rakott tészták formájában.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 001 59

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1489kJ / 351kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 72,0g
Amelyből cukrok: 3,5g
Rost: 3,0g
Fehérje: 12,0g
Só: <0,01g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 12 perc. Al dente.

Receptek

Padlizsános, mozzarellás tortiglioni

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 bazsalikomlevél
  • Bors
  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 35 dkg padlizsán
  • 3-4 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 40 dkg tortiglioni tészta
  • 40 dkg kockára vágott mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot pedig felnegyedeljük. Megmossuk a padlizsánt, eltávolítjuk a végeit, félbe vágjuk, majd függőleges vágásokkal bevagdossuk, végül egy hosszában kockákra vágjuk. 2 kanál extra szűz olíva olajat felhevítünk, a felaprított hagymát rádobjuk és kb. 50 ml vízzel 5 percig közepes lángon pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott padlizsánt, óvatosan megkeverjük és kb. 15 percig főzzük. A bazsalikomleveleket megmossuk és megszárítjuk és csíkokra vágjuk. Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben “fogkeményre” főzzük. Amikor a padlizsán megpuhul, hozzáadjuk a paradicsomot és még 10 percig közepes lángon főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A kifőtt tésztát hozzákeverjük, majd a csíkokra vágott bazsalikomot is hozzáadjuk, jól összekeverjük. Ha túl száraznak tűnne, akkor a szószos tésztához a főzővízből hozzáadunk és még egy percre serpenyőben összerottyantjuk. Kevés olíva olajjal meglocsolva, egész bazsalikomlevelekkel és a kockázott mozzarellával fejezzük be. Még meleg padlizsánnal tálaljuk.