Vadrizs

Rendelési kód: 1023

Összetétel:

Hívják kanadai vagy indián rizsnek is, pedig a rizzsel csupán rokonok. Felhasználási területük is hasonló. Magas a B vitamin tartalma, ráadásul gluténmentes is. Ahogy a barna rizshez hasonlóan hosszabb a főzési ideje is. Kétszeres mennyiségű vízben feltéve 40-50 perc alatt fő puhára, a szemeket borító fekete maghéj felpattoghat. Állaga készre főve is harapható marad, nem tapad, nem válik ragacsossá.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1023

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1494 kJ/357 kcal
Zsír: 1,08g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 74,9g
Amelyből cukrok:
Rost:
Fehérje: 14,7g
Só: >0mg

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Receptek

Tonhalsaláta vadrizzsel

Hozzávaló:

  • 30 dkg Riso Lorenzo vadrizs
  • 250 g mozzarella
  • 160 g tonhalkonzerv
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 kk chili
  • 1 ek Pietro Coricelli Extra szűz olívaolaj
  • 1 ek Pietro Coricelli citromos ízesítésű olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej fehérhagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • víz
  • só, bors

Elkészítés:

A Riso Lorenzo vadrizst 1 l vízben felforraljuk, majd leöntjük és újabb 1,8 l sós vízben főzzük, amíg fel nem szívja a folyadékot. A hozzávalókat összevágjuk és hozzáadjuk a rizshez, majd fűszerezzük és egy órára állni hagyjuk a hűtőben.