Vörös Jázmin rizs

Rendelési kód: 1032

Összetétel:

Illatos, hosszú szemű ázsiai rizsfajta. Elnevezése a rizskorpa színére utal. A hántolás után a vörös rizs esetében nem koptatják le a rizsszemről a korpát, így számos fontos tápanyag, élelmi rost, antioxidáns és vitamin megmarad benne a feldolgozás során. Az egészségesebb és változatos étkezési lehetőségeket kedvelők körében igen népszerű ez az aromás, magas tápértékű rizsfajta.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1032

Nettó súly: 1kg

Tápérték adatok
Energia: 1516Kj/362kcal
Zsír: 2,7g
Amelyből telített zsírsavak: 0,5g
Szénhidrát: 79,0g
Amelyből cukrok: 0,0g
Rost: 4,0g
Fehérje: 7,5g
Só: 0,15g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1:2,5 arányban a kívánt mennyiségű Vörös Jázmin rizshez vizet mérünk ki. A rizst ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 30-35 percig főzzük. A megfőtt vörös jázmin rizst főtt fehér jázmin vagy előgőzölt rizshez 1:3 arányban keverve többszínű, mutatós köretet készíthetünk.

Receptek

Mascarponés Vörös jázminrizs-puding

Hozzávalók:

  • 15 dkg Riso Lorenzo Vörös thai jázminrizs
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 12 dkg vaníliás porcukor
  • 30 dkg meggy/cseresznye
  • 3 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • tej

Elkészítés:

A Riso Lorenzo Vörös thai jázminrizst háromszoros mennyiségű vízzel feltesszük főni. Amikor már nagyrészt megpuhult, sózzuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű tejjel és puhára főzzük. Hozzákeverjük a cukrot és félretesszük pihenni. A mascarponét egy tálba tesszük és összekeverjük a citromhéjjal és a porcukorral. A krémet és a rizst egy üvegpohárba rétegezzük a meggyel együtt, majd hűtőbe tesszük állni.