Vörös lencse

Rendelési kód: 1062

Összetétel:

A Cereale Lorenzo vöröslencse  tápanyagokban gazdag, magas fehérjetartalmú köret vagy főétel alapanyag. A lencsét már ősi időkben ismerték és termesztették. A barna és zöld változatoknál a vörös könnyebben emészthető. Leggyakoribb elkészítési módja a főzelék. Köretként, egytálételként, pástétomoknak, salátákhoz is változatos módon használható fel.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1062

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia:
Zsír:
Amelyből telített zsírsavak:
Szénhidrát:
Amelyből cukrok:
Rost:
Fehérje:
Só:

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Receptek

Vörös lencse dahl

Hozzávalók: 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek Pietro Coricelli Extraszűz olívaolaj
  • 1 ek főzőtejszít vagy tejföl
  • 2 tk curry por
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk gyömbérpor
  • 0,5 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 db babérlevél
  • 250 g Cereale Lorenzo Vörös lencse
  • 750 ml víz
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. A babérlevél kivételével hozzáadhatjuk az összes fűszert és eggyüt megpirítjuk őket. A Cereale Lorenzo vöröslencsét és a  babérlevelet hozzáadjuk a fűszeres alaphoz, felöntjük vízzel, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára pároljuk, majd belekeverjük a tejfölt vagy főzőtejszínt. Tálalhatjuk tükörtojással vagy köretként is.